Szombat volt az utolsó szigeten töltött napja kedves vendégünknek. Méltóképpen búcsút vett a szigettől, és elindultunk Diani Beach felé. Természetesen mi is elkísértük a férjemmel és még jött velünk Billy, és Otis is. Dianin még elmentünk vásárolni, bekértünk egy-két ajánlatot, majd a szálloda felé vettük az irányt. A szálloda a Diani Palm hotel volt. Ez egy medencés, közepes méretű szálloda. Elfoglaltuk a szobánkat, majd elindultunk Peterékhez. Szerettük volna, ha megismerik  ők is vendégünket. Mint most is nagyon aranyosak voltak Peterék. Készültek egy kis harapnivalóval, és ugye az elmaradhatatlan gin toniccal. Peter feleségével, Veronikával körbejártuk az épülő medencéjüket. Ők most építtetik Martinnal, aki a mi fürdőszobánkat is felújítja. A medence mindenféle extrákkal lesz ellátva. Ilyen például a víz alatti hangszóró, a különféle szintekben világító víz alatti lámpák. A medence az elején nagyjából 1-2 méteres és szépen mélyül egészen 3 méterig. Pont azt néztük, hogy ebben a vízben még búvárokat is lehet oktatni. Ezután körbevezette Veronika a vendégünket, és hozta a kis kaját. Hihetetlen finom mártogatós szószokat, sajtot, zöldségeket kaptunk. Így délután nagyon jól esett.

Mivel már ment le a nap, visszamentünk a szállodába, ahol az első dolgunk, az volt, hogy becsobbantunk a medencébe. Nagyon jó volt, pancsolni, és közben gin tonicot inni. Közben csatlakozott hozzánk Billy is. Megvacsoráztunk, bár elvileg nem voltunk éhesek. Mondtam vacsi előtt a férjemnek, menjünk, nézzük meg a kaját, hátha steak lesz. Mit ad Isten tényleg steak volt a kaja. Vacsi után, Billy elszaladt Otisért ugyanis a terv az volt, hogy megyünk bulizni a Shakatakba. Mivel elég fáradtak voltunk, nem volt sok kedvünk menni, de aztán csak összeszedtük magunkat. Szóval átöltöztünk és így 5-en elindultunk a helyi szórakozó helyre. Még nem jártunk itt, úgyhogy kíváncsiak voltunk milyen lesz.

shakatak.jpg

Shakatak

11 körül érkeztünk meg kb. 10 perces autókázás után a Shakatakba. Elvileg a nevét a Shark Attack-ből kapta, de ez csak szóbeszéd. A parkoló még üres volt. Gyorsan megvettük a belépőt és a szokásos ellenőrzések után már bent is voltunk. A helyet olyan volt, mint amilyet otthon megszoktunk, mint pl. a Soho, vagy Debrecenben a Cool. Még rengeteg szabad hely volt, így gyorsan el is foglaltunk egy boxot, ahonnan mindent lehet látni. Rendeltünk piát és vártuk a fejleményeket. Meg is érkezett egy fekete csávó az ő kis dogo-dogo-jával. Így hívják a helyi hivatásos lányokat. A csaj már nagyon szét volt csapva, így volt lehetőségünk megfigyelni, hogyan csetlik, botlik, ver le mindent az asztalról, és hogy adja elő az ős asszony táncot. Közben meginterjúvoltam Billyt, aki megerősítette, hogy igen ő egy dogo-dogo, és a veszélyesebb fajtából. Ez az a típus, aki kihasználja, hogy az ügyfele ittas, és lenyúlja mindenét. A csaj szemlátomást próbált mindent bevetni, hogy a pasi foglalkozzon vele, de addigra már ő is annyira szét volt csapva, hogy nem igazán érdekelte sem a  csaj tánca, meg semmi. Közben szép lassan érkeztek a fehér turisták is, és velük arányosan a dogo-dogok száma is növekedett. Kérdeztem Billyt, hogy itt most minden lány ebből a kategóriából van. Mondta, hogy nem, van itt kettő, aki biztosan nem az. Úgy tudom megkülönböztetni őket, hogy akik állandóan járkálnak és nézelődnek, vagy egyedül ücsörögnek ők a hivatásosok. Ez azért szép arány 80 dogo-dogo, 2 normális fekete lány. Miután láttam, sok fekete pasit, akik ugyanezt csinálja, megkérdeztem, hogy akkor most ők is hivatásosok. Billy erre azt mondta, hogy végül is ők is, de ők alapvetően fehér feleséget keresnek maguknak. Szóval a hely tele volt ilyen emberekkel.

Shakatack.jpg

Buli a Shakatakban

A zene elég vegyes volt. Általában helyi számokat nyomtak, illetve a környező országok zenéjét. Így hallhattuk a legújabb ugandai, etióp slágert, de Afrika összes tájának trendi zenéjét tolta a DJ. Ha volt olyan szám, amit ismertünk, illetve bizonyos pia és ember mennyiség után már mi is táncoltunk. Billy nagyon keményen tolta a táncot, tudjátok azzal a tipikus, utánozhatatlan afrikai mozdulatokkal.  Otis is nagyon rázta magát a zenére. Közben ittuk a tequilát és élveztük a helyet. Otis is néha felbukkant. Egyszer odahozta a lány ismerősét, hogy bemutassa nekünk. Nagyon szimpi, aranyos lány volt. Miután elment a lány az alábbi beszélgetés zajlott le köztünk:

- Otis, ő a barátnőd?

- Nem, nem az. (Sejtelmes mosoly)

- Miért nem? Olyan szimpatikus!

- Túl idős hozzám.

- Miért hány éves?

- 25

- Te mennyi idős vagy?

- 27

- Akkor meg miről beszélsz?

- Túl kevés a korkülönbség. Minimum 4-5 év kell.

- Otis te tudod hány éves vagyok?

- Nem, hány éves vagy?

- 33. Rám már mondhatnád, hogy túl idős, de rá, 25 évesen, azt mondani, hogy túl idős?

Persze a párom is beszállt a beszélgetésbe, és végül Otis kimondta az Áment a kapcsolatunkra.  A párom kérdése annyi volt, hogy köztünk 9 év a korkülönbség, az jó? Ezt jóváhagyta Otis, így megnyugodtunk mindketten, hogy nem kell válnunk. Hozzá teszem, hogy az óta, ha meglátom Otist mindig csak annyit mondok neki: - too old?

Ittunk még egy jó pár tequilát. A rendeléseknél nem tudtuk sokáig eldönteni, hogy a pincér srác szívat minket, vagy elfelejti, hogy nem kettő, hanem 3 tequilát rendeltünk. Hiába ültünk ott hárman, mindig kettőt hozott ki. A végére megértettük mi a probléma. Mi magyarul mutattuk, hogy hármat kérünk, ami azt jelenti, hogy használtuk a hüvelykujjunkat, a mutatóujjunkat, és a középső ujjunkat. Ez kenyaiul kettőt jelent, mert nem látja a hüvelykujjunk végét. Náluk a három a mutatóujj, a középsőujj és a gyűrűsujj.

Miután 3 körül már jó fáradtak voltunk, úgy döntöttünk, elindulunk haza, ezért kértük a számlát. Természetesen az elfogyasztott piák száma nem stimmelt, így egy hosszas vita alakult ki. Jött Billy is és Otis is segíteni, mert egy jó pár italt hozzá írtak még a számlánkhoz. Jött a pincérek felettese is, akinek sikerült elmagyaráznunk mi is a baj, és gyanítom a fiúk segítségének köszönhetően a sűrű bocsánatkérések közepette hagytuk el a helyet. Jó kis buli volt.

Az eredeti cikket a weboldalunkon tudod elolvasni: http://www.kajak-kite-buvarkodas-kenyaban.hu/shakatak-vagyis-buli-kenyai-modra/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tyimpikalandjaikenyaban.blog.hu/api/trackback/id/tr544886040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása