Izgalmas hetek elé nézünk. Sokat agyaltunk a férjemmel azon, hogy hol lehetnek még izgalmas helyek a szigeten kívül. Megnéztük a térképet és persze használtuk a Google funkciót is, ami igen hasznos barátunk. Így találtunk rá Funzi szigetére és az ottani érdekességekre. Megkérdeztük a helyieket, akik azt tanácsolták, hogy menjünk át, mert szerintük is jó a hely, bár idáig senkinek nem jutott eszébe ez az ötlet, roncsmerülés szempontjából pedig Diani Beach az úti cél. 

Ebből kifolyólag a héten átmegyünk Funzi szigetére. A sziget nagyon közel van hozzánk, és a helyi fiúk javaslata alapján csónakkal fogjuk megközelíteni. Funzi autó úton Dianitól kb. 40 km-re található, tőlünk pedig, olyan 30 km-re. Ez egy sziget együttes, mely összesen 4 mangrove fákkal benőtt szigetből áll. A szigeten egy város van, ott kb. 1500 laknak. A város lakói muszlimok, és alapvetően horgászatból és mezőgazdaságból tartják fent magukat. Ja, meg persze természetesen a turizmusból. Funzin keresztül kanyarog egy folyó, mely több irányba is elágazik. Ez a folyó a Ramisi folyó. Ennek a folyásnak a legfőbb jellegzetessége, hogy itt laknak a krokodilok. Ezeket az infókat a kollégámtól Billytől tudom. Azt mondja, hogy ő már volt ott, saját szervezésben járt ott, de mivel nem ismerik a terepet egyáltalán nem láttak krokodilt. Szerinte érdemes egy túravezetőt igénybe venni, nehogy úgy járjunk, mint ő. Azt is mondta, hogy kb. 6000 kroki él a vizekben, szóval szép nagy számban lehet velük találkozni, ha ismeri az ember a terepet. Most egyelőre csak a szigetet szeretnénk megnézni és feltérképezni. Funzinak gyönyörű fehér homokos, tiszta partja van, amiből kifolyólag itt fészkel rengeteg teknős. Nem mindegyiknek ismerem a magyar nevét, ezért amit nem tudok, azt inkább leírom angolul. Szóval van itt zöld teknős, vannak kérges teknős félék, és található még Hawksbill tengeri teknős.  Igyekszünk a héten mindent megnézni, amit tudunk, és persze fotóval dokumentáljuk, majd a blogunkban.Örülök, hogy ilyen jó ötleteket adott nekünk Billy.

A héten jön két magyar vendég is, egy napra. Izgatottan várjuk őket, mert a fürdőszoba felújítás miatt eddig nem tudtak jönni hozzánk. A héten befejezik a munkát és már használható lesz az egység. Szóval ők az első vendégeink.

A másik uticélunk, de lehet, hogy ez jövő hét elejére marad Diani beach. Itt a helyiek, vagyis Billy elmondása szerint két búvárkodásra alkalmas roncs is van. Ide valószínű ő is elfog jönni velünk. Az egyik a H.M.S Hildasay. Ez 1941-ben épült és a Kenyai Királyi Haditengerészet hajója volt. A második világháborúban szolgált, testvér hajójával a H.M.S Sharpinsay-val. Egy ütközetben 1945-ben a nővér hajó segítségére sietett, azonban zátonyra futott. Mindenkit sikerült kimenteni, de a hajó elsüllyedt. A roncs most 17-24 méteres mélységben fekszik. Elvileg igen kiváló a látótávolság és nagy eséllyel találkozhatunk szirti cápákkal.

IMAG0513.jpg

Diani Beach

A másik egy a halászhajó, melyet az egyik helyi búvárbázis süllyesztett el 2002-ben. A roncs 17 méteren kezdődik és 28 méteren végződik. Elvileg gyönyörű az élővilága és háromszor akkorák a halak ott, mint amilyet szokott látni az ember. Kíváncsi vagyok rá, milyen lesz.

Az eredeti cikket itt tudjátok elolvasni: http://www.kajak-kite-buvarkodas-kenyaban.hu/tyimpiszep-jovokep-mar-varjuk/

A bejegyzés trackback címe:

https://tyimpikalandjaikenyaban.blog.hu/api/trackback/id/tr804829505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rafkóblog 2012.10.14. 09:34:38

Tisztára fellelkesultem, csinaljatok kepeket, sokat! Barmirol, es foleg, ha lehet, a viz alatt is: halakrol, capakrol, roncsokrol, korallokrol, mindenrol! Csak tegnap ota talaltam a blogotokra, most fejeztem be Tyimpijet (amugy mi az igazo neved?) es majd ma kezdem Andraset. Batrak vagytok, bevallalosok, peldakepszeruek! Nagyon szurkolok nektek, kimondottan a buvarkodas miatt pedig akar cserelnek is veletek egy kicsit. De gondolom nem adnatok konnyen e paradicsomi allapotot, szoval nem is harcolok erte :) Irjatok es posztoljatok!!! :) Es az angol fontossaga vegett: good luck! ;)

Rafkóblog 2012.10.14. 09:48:50

Andras elso posztja utan most mar tudom, h Timi :)

tyimpike · www.kajak-kite-buvarkodas-kenyaban.hu 2012.10.14. 15:43:39

Igen Timi vagyok:-) Igyekszünk mindent dokumentálni. Ma is voltunk merülni, reméljük jól sikerültek a képek. Köszi szépen, hogy szurkolsz nekünk, aranyos vagy. Próbálunk mindennap blogolni, de általában ez csak este sikerült, az áram miatt főleg. A facebookon is megtalálsz minket, ahol mindkettőnk blogja fent van. A neve: Tyimpi és Andris Kenyában. Szívesen várjuk a blogokkal kapcsolatos véleményedet:-)
süti beállítások módosítása