Afrika egy teljesen más világ. Most jelenleg egy szállodában lakunk. A szálloda baromi jó, viszont egy konténer város mellett fekszik. Ilyen csak pl. a Spektrumon láttam eddig. Ami nekünk evidens, hogy van víz, kaja, lakás, az itt egyáltalán nincs. Kis olajlámpásokkal világítanak, nagy hordókban tűz felett készítik el a kaját. Utak ezen környéken nincsenek kiépülve, ezáltal egy hatalmas sártenger az egész környék. Állítólag próbálják megcsinálni az utat, ami jelen esetben annyit jelent, hogy egy markoló gép áll az út közepén a sárban. Elhatároztuk, hogy amíg itt vagyunk figyeljük a fejleményeket. 

Szerencsére itt van nekünk Pritesh, aki egy kenyai származású India srác. Ő az aki szállít minket az egyik helyről a másikra. Itt Kenyában bal oldali közlekedés van, már ha ezt annak lehet nevezni. Egyrészt mert az út itt a szállodánk környékén egy sártenger. Másrészről kb. 5-10 cm-re mennek el egymás mellett az autók, úgy hogy közben az 2 sávos utat kibővítik 8 sávosra. Emiatt állandó dugók vannak, ami nagyjából dugónként 1-2 órás várokozást jelent. Mi egy jó pár ilyenbe belefutottunk. 

Ami engem nagyon meglepett, hogy a kenyai emberek nem dohányoznak. Ennek elvileg az a története, hogy az ország egyik vezetője tüdőrákot kapott, és, hogy megóvja a népét ilyen szempontból. Ahol lehet dohányozni az az autó és a szállodai szoba. Nyílván vannak kijelölt helyek, ahol lehet cigizni, de ez nagyon kevés és ha nem ott teszed ezt akkor megbírságolnak.

Az emberek többsége mosolyog ránk, de nem tudom eldönteni, hogy ez a látok fehér embert de király, vagy a te kis ostoba mit keresel itt  mosolygás.:-) Egyébként a fehéreket úgy hívják itt, hogy mazungu. Nem tudom jól írtam- le.  Ma ücsörögtünk az autóba, amikor mellénk ért egy helyi férfi a teherautójával. Éppen banánt evett és nem tudtuk lefotózhatjuk-e. Persze ordibált, hogy bátran és még pózolt is nekünk. A képen még a banán is a szájában van:-)

Van szép része is Nairobinak. Láttunk egy nagy parkot az út mentén a belvárosban. Mint kiderült ebben a parkban kiáltották ki Kenya függetlenségét. Mindez 1961-ben történt. A kenyai emberek az első elnöküket szentként tisztelik és szinte minden főbb nevezetességet róla neveztek el, így a repülő teret is. 

Így nőként elég érdekes nekem Kenya. Van por, kosz, bűz, de ez itt mégsem zavar. Lehet, hogy már én vagyok elfogult, de otthon hasonlóaktól már kiráz hideg. A nőket alapvetően tisztelik, de mint megtudtam, ebben az országban a nők csak nagyon ritkán jutnak hatalmi pozícióhoz. Kíváncsi vagyok, hogy engem mint búvároktatót Kenyában, hogyan fognak elfogadni. Nekem eddig nem volt konfliktusom, de még csak 1 napja vagyunk itt, és ugye van velem egy gyönyörű, nagy fehér ember, aki nevezetesen a férjem:-)

Az eredeti cikket itt tudod elolvasni:http://www.kajak-kite-buvarkodas-kenyaban.hu/tyimpinairobi-es-az-idegenvezetonk/

nairobi dugó.jpg

Ez egy nagyon kis könnyed dugó:-)

nairobi aná.jpg

A banános csávó:-)

nairobi étt.jpg

Étterem Nairobiban

 

Pillanatképnairobi dug.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tyimpikalandjaikenyaban.blog.hu/api/trackback/id/tr834780872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása